28.10.2015 - Turnaj Mladá Boleslav (Kosmonosy)

30.10.2015 11:11

Na závěr letošní podzimní sezóny jsme pro náš tým naplánovali turnaj v Kosmonosích u Mladé Boleslavi, který zde již tradičně pořádá Matěj Kocourek. Jelikož seznam přihlášených týmů sliboval velmi kvalitní sportovní akci, tak jsme se snažili nepodcenit přípravu a do Čech jsme dorazili již den předem. Ubytovali jsme se v penzionu, který se nachází na okraji Českého ráje asi 20 minut jízdou autem od Kosmonos. Kluci se tedy mohli v klidu dobře vyspat a večer dostali jen několik pokynů, které se týkaly následujícího dne. Po kvalitní snídani tedy vyrážíme a těšíme se na super zápasy. Již v základní skupině nás čeká Hradec, Dukla, Admira, Senec a Liberec.

Naše zápasy v základní skupině:

TJ Valašské Meziříčí - FC Hradec Králové   2:5
Naši kluci jsou po všech stránkách dobře připraveni a zápas je ze začátku velmi vyrovnaný. Postupně se oba týmy dostávají do šancí a je otázkou času kdo dá první gól. Náš tým nevyužije dvě výborné možnosti z nichž jedna končí na horní konstrukci soupeřovy brány a potvrzuje se pravidlo nedáš dostaneš. Tým Hradce se dostává do vedení a to mu po všech stránkách pomůže. Naši hráči jsou naopak od tohoto momentu zaskočení a až do konce zápasu již tahají za kratší konec. V kabině po zápase je trochu dusno, ale všichni se jasně shodli na tom, že pokud tady nepřidáme k naší tradiční hře něco navíc a nezapojíme do hry více srdíčka, tak odjedeme s nepořízenou.

TJ Valašské Meziříčí - FK Dukla Praha   3:0
Další velmi kvalitní soupeř. Kluci vědí, že musí zabrat v bojovnosti a zároveň předvést i fotbalovou kvalitu. A po pravdě řečeno se to opravdu začíná dařit. Našemu týmu nechybí důraz a patřičné nasazení. V obranné fázi jsme téměř bezchybní a když už se podaří hráčům Dukly dostat do šance, tak naprosto skvělý Lukáš v naší bráně čaruje. Naopak my se v útoku dokážeme prosadit a po dvou gólech Lukáše Pobořila a jednom Lukáše Viléma celý zápas vyhráváme.

TJ Valašské Meziříčí - FK Admira Praha   2:0
Celý náš tým si asi vzpomněl na minulé setkání s hráči Admiry na turnaji v Hodoníně a tak šlo o takovou malou odvetu. Naši kluci velmi dobře naladění z předchozího zápasu nedali tentokrát dalšímu pražskému týmu šanci a po gólech Nikiho Zetka a Tomáše Kurince si připsali již druhé vítězství ve skupině.

TJ Valašské Meziříčí - ŠK Senec   3:1
Tento soupeř byl pro nás největší neznámou, ale jelikož dosáhl v předchozích zápasech na velmi dobré výsledky, tak nás opět nečekalo nic jednoduchého. My jsme ovšem opět pokračovali ve skvělém představení a po výborném bojovném výkonu celého týmu jsme si došli pro vítězství.

TJ Valašské Meziříčí - FC Slovan Liberec   4:2
Na poslední zápas ve skupině jsme se všichni těšili, protože proti soupeři z Liberce jsme ještě nikdy nenastoupili. Hrál se opět výborný fotbal s šancemi na obou stranách. Je pravdou, že na naše kluky jako by po obědové pauze už dolehla trochu únava a v závěru zápasu nám už trochu docházely síly. Přesto jsme v tomto utkání vybojovali vítězství což nakonec znamenalo naprosto fantastické první místo v základní skupině a přímý postup do semifinále.

TJ Valašské Meziříčí - FK Pardubice   1:4
Z našeho semifinálového soupeře šel trochu strach, neboť tým z Pardubic vyhrál svoji základní skupinu bez porážky s celkovým skóre 25:1. Přesto jsme všichni věřili, že naši kluci v závěrečných bojích o medaile dokážou najít dostatek sil a navážou na skvělé výkony ze základní skupiny. Zápas to byl vcelku vyrovnaný. Tentokrát rozhodly výborně nacvičené signály po standartních situací na které naši kluci nedokázali reagovat a obdrželi právě po nich tři branky. Každopádně ani po tomto zápase se naši kluci neměli za co stydět a stále je čekal zápas o celkové třetí místo.

TJ Valašské Meziříčí - FC Graffin Vlašim  1:3
V tomto zápase se naši kluci o bronzovou medaili opravdu poprali. Rozhodl až závěr utkání, kdy nám už opravdu nestačily síly a nedokázali jsme se ubránit velkému tlaku soupeře.To tedy v konečném účtování znamenalo 4. místo v celkovém pořadí turnaje. Celý náš tým si zaslouží obrovskou pochvalu. Naši hráši předvedli na tomto turnaji výborné výkony a skvěle tak reprezentovali i náš klub na setkání špičkových fotbalových týmů v dané kategorii. Hoši děkujem !!!

Naše vstřelené branky: Lukáš Pobořil 4, Lukáš Vilém 3, Vašek Zahradníček 3, Matěj Vaigl 2, Tomáš Kurinec 2, Bořek Koňařík 1, Niki Zetek 1

Celkové pořadí turnaje: 1. FK Pardubice, 2. SK Motorlet Praha, 3. FC Graffin Vlašim, 4.TJ Valašské Meziříčí, 5. FK Viktoria Žižkov, 6. FC Spartak Trnava, 7. FK Dukla Praha, 8. FK Jablonec, 9. FC Svratka Brno, 10. FC Petržalka, 11. FC Hradec Králové, 12. FK Ústí nad Labem, 13. ŠK Senec, 14. FK Mladá Boleslav, 15. Bohemians Praha 1905, 16. FK Baník Most, 17. FC Slovan Liberec, 18. SK Dynamo České Budějovice, 19. 1. FK Příbram, 20. FKM Javorka, 21. Polonia Swidnica, 22. FK Admira Praha, 23. MFK Nové Město nad Metují, 24. FC Tempo Praha

 

Martin

Zpět