Baumit Cup 2015 - Malacky

21.06.2015 10:55

V sobotu 20.6 jsme se zúčastnili mezinárodního fotbalového turnaje starších přípravek, který proběhl ve slovenských Malackách. Vyrazili jsme již v pátek a přespali jsme poblíž hranic v Lanžhotě. Kluci se mohli ráno dobře vyspat a byli ušetření brzkému sobotnímu vstávání a zdlouhavé cestě.
Samotný turnaj naši kluci zahájili velmi dobře a po prvních dvou zápasech jsme měli plný počet bodů za vítězství nad týmy FK Rača a ČSFA Malacky. Pak následovaly dva velmi vyrovnané duely. Nejprve jsme remizoval s týmem Gyorujfallu Se (HU) a poté jsme odehráli velmi podobný vyrovnaný zápas s bosenským týmem Sport Team Banja Luka. Oba duely shodně 1:1. Na závěr základní skupiny nás čekal NK Lokomotiv Záhřeb, kde již kluci s pocitem jistého postupu ze skupiny neodehráli zápas dle našich představ a chorvatskému soupeři podlehli 1:4.
Po té následovala polední pauza a kluci měli dost času připravit se na osmifinále, kde nás čekala pražská Sparta. Dostatečně namotivováni a v plné síle jsme byli rozhodnutí porvat se o postup do čtvrtfinále. Přesto, že jsme hned v úvodu nešťastně inkasovali, tak následovala pasáž, kdy jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem a klidně jsme mohli po pěkných šancích výsledek otočit. Fotbalové štěstí nám ovšem nepřálo a naopak jsme v druhé polovině zápasu obdrželi další branky. Prohra 1:4 nás odsunula do dalších bojů o konečné místo v druhé desítce turnaje. Odehráli jsme tedy ještě další dva zápasy. Kluci už ovšem nedokázali najít dostatek sil a potřebné energie a tak jsme se s turnajem rozloučili dvěma porážkami s Interem Bratislava a s rakouským HAC Slovan Vídeň.
Celý turnaj nakonec vyhrála SK Slávia Praha, která opět potvrdila, že v této kategorii patří k naprosté špičce nejen v naší republice. Náš tým nemůže být s pozicí na 16 místě nikterak spokojen. Každopádně kluci zaslouží pochvalu za bojovnost a dobrou reprezentaci našeho klubu v zahraničí. (za námi skončily i týmy mnohem zvučnějších jmen). Pro náš trenérský tým bylo určitě zajímavé vidět v akci tolik vyspělých družstev a sledovat jak většina hráčů s výborným individuálním vybavením, dokáže již zároveň velmi dobře fotbalově kombinovat a dávat celé hře myšlenku. Takže máme nad čím přemýšlet a hlavně na čem pracovat hned od začátku nové sezóny.
Závěrem děkuji i všem rodičům, kteří s námi oba dny prožili a i díky jejich spolupráci vše proběhlo bez problémů.

Zpět