Valmez Cup 2016

14.05.2016 07:58

ValMez Cup 2016 - HODNOCENÍ TURNAJE

 

První ročník velkého mezinárodního fotbalového turnaje jedenáctiletých ValMez Cup 2016 byl jedním slovem skvělý!

Z dvoudenního měření sil 28 mužstev z ČR, Slovenska a Polska vyšla vítězně FK Dukla Praha, druhé místo patřilo polské Legii Warszawa a třetí skončila FC Zbrojovka Brno.

Krásný sportovní víkend ukončil reprezentační trenér Pavel Vrba, který s dalšími významnými hosty předal ceny zúčastněným mužstvům.

 

Na přelomu dubna a května letošního roku proběhl v areálu fotbalového stadionu ve Valašském Meziříčí v pořadí již druhý mezinárodní turnaj mládeže ValMez Cup 2016, hráčů věkové kategorie U11 ročníků narození 2005 a mladších, jehož pořadatelem byl místní oddíl kopané.

Ve spolupráci s Městem Valašské Meziříčí, za finanční podpory generálního partnera turnaje společnosti ROBE lighting s.r.o. a místních firem a pod patronací trenéra fotbalové reprezentace ČR Pavla Vrby se opět podařilo uspořádat tuto mimořádnou sportovní akci.

Po loňském nultém ročníku byla očekávání veliká a s hrdostí můžeme říci, že pomyslnou laťku kvality se organizátorům podařilo opět posunout výše.

Konkurenci českých a slovenských fotbalových nadějí letos doplnilo také několik polských zástupců a celý turnaj tak kvalitativně výrazně posílil.

Celá sobota byla vyhrazena utkáním ve čtyřech základních sedmičlenných skupinách, kdy byla podle výsledků jednotlivá mužstva zařazena do nedělních čtvrtfinálových skupin.

Nesčetně zajímavých zápasů nabídlo velmi kvalitní podívanou.

Po nich bezprostředně následoval doprovodný program, ve kterém bylo k vidění taneční vystoupení ZUŠ B-ART Valašské Meziříčí, ukázka profesionálního zásahu hasičů Valašské Meziříčí, koncert folkové skupiny ELUBIC ze Zubří a na závěr ohňová show Boca Fuego z Valašského Meziříčí.

Nedělní dopoledne pak patřilo čtvrtfinálovým utkáním, které určilo dvojice pro odpolední semifinále a zápasy pro konečná pořadí.

V obou dramatických semifinále, které rozhodly až pokutové kopy porazila FK Dukla Praha 1:0 SK Sigmu Olomouc a shodně Legia Warszawa 1:0 FC Zbrojovku Brno.

Ve finále pak předvedla FK Dukla Praha obrat, kdy nepříznivý stav 0:1 s Legií Warszawa otočila na konečných 2:1 a stala se tak vítězem celého turnaje.

Vyhlášení výsledků a předání cen proběhlo za přítomnosti místostarosty města Valašské Meziříčí Ing. Josefa Vrátníka, předsedy TJ Valašské Meziříčí Ing. Jiřího Baroše, předsedy OFS Vsetín Stanislava Volka, profesionálního trenéra mládeže KFS Zlín Petra Zapletala, člena výboru oddílu kopané TJ Valašské Meziříčí Ing. Zdenka Furmánka a především pak trenéra fotbalové reprezentace ČR Pavla Vrby, který stejně jako v loňském roce přijal pozvání pořadatelů, celý turnaj zaštítil a závěrečného ceremoniálu se osobně zúčastnil.

První ohlasy bezprostředně po skončení turnaje opět potvrdily, že se vše povedlo na jedničku.

Větší počet mužstev ze tří zemí, více utkání, větší kvalita, perfektní organizační zabezpečení a flexibilita pořadatelů, pomoc rodičů, doprovodný program, přímé přenosy z turnaje, to vše a mnohé další více než kladně ocenili prakticky všichni účastníci s tím, že příští rok nechtějí na této akci v žádném případě chybět.

"Musím poděkovat celému organizačnímu týmu za to, co všechno se podařilo připravit a realizovat. Z mála a s minimální podporou se díky tvrdé práci, obětavosti a nadšení podařilo uspořádat turnaj, který se směle může rovnat obdobným profesionálním republikovým akcím. Podle ohlasů výrazně předčil očekávání, za což bych chtěl všem poděkovat a jsem rád, že jsem osobně mohl být součástí skvělé party." Jan Blabla

Vedení oddílu kopané tímto děkuje městu Valašské Meziříčí za spolupráci s organizací turnaje, společnosti ROBE lighting s.r.o. a všem partnerům za ekonomické zabezpečení turnaje, všem pořadatelům, rodičům a pozvaným hostům, kteří se na přípravách, organizaci a průběhu turnaje podíleli a v neposlední řadě všem mužstvům za účast a předvedené výkony.

"Přínos turnaje je bezesporu obrovský. Na meznárodní úrovni se podařilo reprezentovat oddíl, prezentovat město i kraj v tom nejlepším možném světle. Všichni, kteří tuto akci osobně navštívili se mohli na vlastní oči přesvědčit, že fotbal není jen kategorie dospělých, ale také mládež, respektive jedna z mnoha výborných generací mládeže, která je ve Valašském Meziříčí na vysoké úrovni a já bych si strašně přál, aby tato akce nebyla pouze akcí jednorázovou, s jednorázovou podporou, ale aby právě do mládeže bylo investováno daleko, daleko více, aby těchto a podobných akcí mohlo být více, aby se vedení oddílu mohlo plně věnovat přípravě a organizaci sportovních programů, trenéři a hráči výkonu vlastní sportovní činnosti a ne opakovaným ztrátám motivace spojených s jejich zabezpečením..." Jan Blabla

 

DĚKUJEME.

 

Zpět